Už dlouho jsme nezveřejnili, které projekty jsme v poslední době zafinancovali a rádi bychom to napravili. Náš chod v době koronaviru lehce zamrzl a my se můžeme nyní opět pustit do práce. V poslední době jsme s radostí mohli poslali peníze na další dva projekty. Chceme se o tuto dobrou zprávu podělit s vámi a proto chceme touto cestou projekty představit:

HOSPIC TEMPUS, z.s. – “Pomůcky pro klienty domácího hospice”

Této organizaci jsme financovali vozík, pojízdnou židli, stolek k lůžku nebo vaničku na mytí vlasů u lůžka. Všechny tyto kompenzační pomůcky půjčuje hospic lidem ve své péči zdarma. 

Ve spolupráci s praktickými lékaři poskytují nejen v okolí Brandýska odbornou domácí zdravotní péči ve vlastním sociálním prostředí pacienta, psychosociální podporu pacientovi i jeho rodině a kvalifikovanou odlehčovací a pečovatelskou pomoc. Hospic Tempus působí v oblasti terénní zdravotní péče už mnoho let. Pokud chcete o organizaci vědět více, nebo jim chcete třeba také poslat dar, protože vám jejich činnost dává smysl, zde jsou jejich stránky: http://www.hospictempus.cz/

JSME KREATIVNÍ, z.s. – “Fond pro financování kulturních výjezdů a kroužků pro děti nízkoprahového klubu Marmeláda v Brandýse n.L.- St. Boleslavi” 

Členové organizace Jsme Kreativní pracují se sociálně ohroženou skupinou dětí v rámci nízkoprahového klubu Marmeláda. V rámci projektu žádali o proplacení kroužků a kulturního zážitku (divadlo, muzikál) dětem z chudých poměrů, jejichž rodiče si kroužky nemohou dovolit. Jde o děti, které často ani nikdy v Praze nebyly a nejely metrem, nebyly nikdy v divadle. V rámci těchto aktivit členové spolku spolupracují s řádovými sestrami Vincentkami ze Staré Boleslavi.